Whoopies - Wuhuu!

Näiden herkkujen nimi on aivan mahtava - Whoopies. Lapset ovat saaneet monet naurut kun olen yrittänyt sanoa, että "minä leivon whoopiesieta... eikun woopieta... eikun whoopsieta"

Reseptin löysin Kinuskikissan reseptiarkistosta:

Taikina:
60g voita
1 1/4 dl ruokosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kermaa

Taikinan ohjeet:
Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi ja vaahdota jäähtynyt voi sokerin kanssa*. Lisää muna. Jatka vaahdottamista. Lisää vuorotelleen kuivat aiheet ja kerma.

Laita taikina tyllaan / pussiin ja pursota noin 2€ kolikon kokoisia pyörylöitä pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte:
(vaahtokarkkikreemi)
75g voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 prk Marshmallow Fluff

Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit. Sekoita joukkoon vaahtokarkkilevite. Lusikoi pursotin pussiin ja laita jääkaappiin n. 3 tunniksi**, että kreemi jähmettyy kunnolla.

Paiston jälkeen täytä whoopiesit***. Säilytä jääkaapissa.

Vinkkejä:
* Tajusin vasta sen jälkeen, kun olin yhdistänyt voin ja sokerin, että unohdin sulattaa voin. Pienessä paniikissa siirsin voi-sokeritahnan pieneen kattilaan ja lämmittelin sitä hetken. Sitten jatkoin ohjeiden mukaan. Näennäisesti en huomaa mitään eroa alkuperäiseen, eli hätäratkaisuni toimi ihan hyvin.

**Aloitin aamun tällä kreemillä, sillä minulle oli yllätys, miten pitkään sen pitää tekeytyä jääkaapissa. Myös kreemin tekeminen oli haasteellista sillä vaahtokarkki"höttönen" on oikeasti todella jämäkkää. Käsivoimia ja kunnollista lusikkaa sai siis käyttää. Onneksi löysin leivontalaatikkoni pohjalta ison lusikan, jolla työ sujui hyvin. Normaalit ruokalusikat tahtoivat lähteä taipumaan käsittelun aikana...  >.<

***Laita vaahtokarkkikreemiä "pienehkö" nokare whoopien keskelle. Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan laittamaan koko ala-whoopie täyteen mutta minulle täyte ainakin pursusi ulos. Täyte on tahmeaa, joten jos haluat välttyä tahmaisilta sormenjäljiltä sohvassa/ikkunoissa, laita kreemiä hieman vähemmän.

Sain yhdestä taikinallisesta 20 whoopieta. Kreemiä jäi yli eli todennäköisesti pallerot olisivat voineet olla hieman pienempiä.

Kaikenkaikkiaan whoopiet ovat ihania pieniä kahvitarjottavia mutta kovin makeita ne ovat täytteestä johtuen. Yksi whoopie lopettaa makeannälän todella nopeasti.

Hyväksi onneksi whoopiet voi pakastaa, joten seuraavan kerran kun tulet meille kahville, saat todennäköisesti kahvin kaveriksi whoopien =D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top