10 suurinta virhettä elämänmuutoksen polulla

Kun katson elämääni taaksepäin, huomaan selkeästi, missä kohtaa olen ottanut vääriä askeleita polullani. Ei se haittaa, sillä suunta on ollut oikea, mutkia on tielleni vain tullut hieman enemmän.

Viikonloppuna pohdin ja listasin 10 suurinta virhettä, joita voi huomaamattaan tehdä:

#1 Kuuntelet muiden neuvoja
Neuvojia löytyy aina. Jokaisella on omat mielipiteensä siitä, miten sinun tulisi laihduttaa, missä työpaikassa olisit paras ja millainen puoliso pitäisi sinusta huolta. Ongelma on vain siinä, että he eivät elä elämääsi eivätkä joudu kokemaaa arkeasi. Siksi yksi ainoa ihminen voi päättää mitä askeleita otat - sinä itse.

#2 Muut päättävät puolestasi
On erittäin helppo heittäytyä "virran vietäväksi" ja tehdä niin kuin muut sanovat. Itse olen sortunut tähän vielä 3-kymppisenäkin. Kun elämä menee hurjaa vauhtia eteenpäin, on helpompaa tehdä niin kuin muut sanovat. Mutta saavutatko sillä sitä mitä oikeasti kaipaat?

#3 Kiirehdit liikaa
Maltti on valttia. Vaikka aika onkin illuusio, voimme mennä pahasti metsään sillä, että haluamme kaiken juuri tässä ja nyt. Ajattele, jos saisit kaiken heti, miltä luulet elämäsi näyttävän vuoden kuluttua? On oikeastaan hyväksi meille, että asiat tapahtuvat pikkuhiljaa - ajan kanssa. Näin saamme aikaa myös sopeutua itse muutokseen.

#4 Pelkäät epäonnistumista
Yksi tekijä, joka yhdistää historian ja nykyajan suurmiehiä ja -naisia on se, että he eivät ole koskaan pelänneet epäonnistumista. Epäonnistuminen on vain keino oppia jotain uutta. Mitä iloa olisi aina onnistua jokaisessa uudessa asiassa ensimmäisellä kerralla?

#5 Keskityt epäolennaisiin asioihin
Välillä on hyvä keskittyä yksityiskohtiin, mutta jos piperrät jokaisen pilkun kanssa, et valitettavasti tule koskaan näkemään lopputulosta. Pareton periaate määrittelee, että 20% tekemisestäsi saa aikaan 80% tuloksistasi. Jos siis tunnistat ne kaikista oleellisimmat 20%, saaavutat 80% unelmastasi alta aikayksikön.

#6 Et uskalla päästää irti menneisyydestä
Olkoon menneisyytesi millainen tahansa, sinun tulee päästää siitä irti ennen kuin pääset menemään eteenpäin. Menneisyys kuuluu menneisyyteen, sitä on turha enää puida tai miettä. Sinulla ei ole aikakonetta, jolla pääsisit menemään takaisin ja muuttamaan sitä. Sitäpaitsi jos pystyisit muuttamaan menneisyyttäsi, istuisitko nyt siinä missä olet ja olisitko se ihminen jollaiseksi olet kasvanut?

#7 Autat aina ensin muita
Yhteisöllisyys ja muista huolen pitäminen kuuluu hyvään kansalaisuuteen ja inhimillisyyteen. Marttyyriksi heittäytyminen taas ei. Itsensä rakastaminen ja itsensä asettaminen etusijalle ei ole itsekkyyttä. Tee kerrankin jotain vain itsellesi, mene yksin teatteriin tai käperry sohvannurkkaan hyvä kirja sylissäsi. Laita puhelin äänettömälle ja nauti.

#8 Teet päätöksiä suurien tunteiden vallassa
Olipa tunne positiivinen tai negatiivinen, älä tee päätöksiä silloin kun tunne on voimakkaimmillaan. Elämää koskevat päätökset tulisi tehdä intuition avulla. Tunteitakin kannattaa kuunnella mutta voitko kuvitella millaisen lopputuloksen saat, jos menet vihan tai suuttumuksen saattelemana esimiehesi juttusille ja irtisanot itsesi?

#9 Mietit ja analysoit liikaa
On hyvä tarkastella asioita useammasta eri näkökulmasta mutta liika on liikaa. Pistä jokaisen näkökulman 5 tärkeintä pointtia paperilla ja tee päätös. On turha miettiä viikko tolkulla asiaa, jonka saa ratkaistuksi kolmessa päivässä. Jos on jotain mitä et tiedä, selvitä se viipymättä.

#10 Pelaat aina 120% varman päälle
Pankkimaailmassa on sanonta: jos et ole valmis ottamaan riskiä, et myöskään saa tuottoja. Vaikka rahalla ja elämällä "pelaaminen" onkin kaksi eri asiaa, on hyvä muistaa, että ilman silloin tällöin otettavaa riskiä, ihminen ei opi eikä kehity. Riskin ottaminen saa adrenaliisini virtaamaan ja sydämesi hakkaamaan. Se saa sinut tuntemaan itsesi eläväksi. Opettele riskin ottamista ensin pienillä panoksilla ja suurenna niitä pikkuhiljaa.

Puuttuuko listasta jotain? Kerro omat kokemuksesi, mitkä asiat ovat jarruttaneet sinun elämänmuutostasi?

Uhkarohkea... Osaankohan kävellä "oikein" vai meneekö askeleetkin väärinpäin...?

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus, yritän olla tekemättä samoja virheitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =)
      Hyvä että tästä oli apua!
      Ihanaa kevättä sinulle <3

      Poista
  2. Tämä oli hyvin kirjoitettu ja ihan totta kokonaan. Etenkin 6 ja 10 ovat olleet asioita joita olen yrittänyt ystävillenikin sanoa, että menneisyys kannattaa jättää menneisyyteen ja suunnata tulevaisuuteen avoinna - ja ottaa riski, sillä siitä seuraa usein jotain hyvää, jos riski kannattaa. Eräskin ystäväni kiven kovaan minulle väitti, että on tyhmää ottaa riski ja muuttaa uuteen tuntemattomaan kaupunkiin, jos ei ole työtä eikä opiskelupaikkaa. Minusta se olisi vain hyvä mahdollisuus aloittaa aivan alusta ja hankkia toinen tai molemmat. Itse otin syksyllä riskin ja lähtin kotoa 450 kilometrin päähän, laitoin koko elämän uusiksi ja yritin myös erota - vaikka se ei sitten oikein onnistunutkaan. :b Mutta pointtini on että elämä ilman yhtäkään riskiä on tylsää ja sitä todellakin vain taantuu paikoilleen. He jotka jumahtavat sinne mukavuusalueelle elämässään tekevät suuren virheen - jo ihan tämän listan mukaisesti! :b
    privaattikamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että olet uskaltanut ottaa hypyn tuntemattomaan ja lähteä rohkeasti kohti uutta! Itsekkin mietin 2008, että uskallanko lähteä täysin vieraaseen kaupunkiin töiden perässä ilman minkäänlaista tukiverkkoa. Rohkeasti otin härkää sarvista ja annoin mennä =D Hyviä muistoja jäi 3 vuodesta, jotka Siilinjärvellä lasten kanssa asuin.

      Yksi pienemmistä "riskeistä" joita olen joskus kokeillut, on se, että tekee työmatkan toista kautta. Kun siihen rutiiniin on niin helppo juurtua. Jo pelkästään uusi reitti töihin voi piristää ja saada ideat virtaamaan.

      Muutosten ei tarvitse olla suuria ja kerralla tehtyjä vaan niitä voi toteuttaa pikkuhiljaa - askel kerrallaan =D

      Ihanaa kevättä sinulle Emilia!

      Poista
  3. Aivan mahtava juttu!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top