Pancake Poppers

Minä taisin löytää uuden herkkuni - Pancake Poppers!

Nämä on todella helppo ja nopea tehdä eivätkä nämä ole liian makeita.

Idea näihin lähti alunperin (jälleen) Pinterestistä ja alkuperäinen ohje on täältä. Ensin en meinannut näitä tehdä ollenkaan mutta sitten satuin löytämään Prismasta eilen Iloleipureiden 20kpl kakkutikkarimuotin ja siitä se ajatus sitten lähti!

Taikina:
1 1/2 cuppia jauhoja
3 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 cuppi + 1 rkl maitoa
1 iso kananmuna
1 kananmunan valkuainen
1 tl vaniljasokeria
3 rkl voita sulatettuna*
1/2 cuppia suklaahippusia (valinnainen)

Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kokonainen kananmuna, sekoita. Lisää kananmunanvalkuainen sekä suklaahiput** ja sekoita. Jaa muotteihin ja paista 190 asteessa noin 12 minuuttia. Poista välittömästi muotista ja anna jäähtyä.

Vinkit:
* Taikinaa tehdessä huomasin, että ohjeissa ei ollut mainintaa mihin voisulaa käytettiin. Koska alkuperäinen ohje oli tietokoneen uumenissa, ajattelin minimoida riskit ja laitoin 1 ruokaslusikallisen voita taikinaan ja kahdella ruokalusikallisella voitelin muotin. En mennyt kovin pahasti metsään tällä ajatuksella.

** Minttusuklaalle uskollisena, olin ostanut aikaisemmin Mariannerakeita, jonka pussin pohjan laitoin taikinaan. Varsinaisesti Mariannerakeet eivät maistu palleroissa mutta kivan pienen lisän ne tuovat ulkonäköön ja hieman makuunkin.

Tässä on kahden päivän leipomisen tulos. Kovasti mietin eilen sitä kuppikakun tekemistä mutta tänä viikonloppuna se ei tule toteutumaan. Sen verran enemmän on tullut herkuteltua tänä viikonloppuna.

Huomenna onkin hyvä aloittaa 5:2 kokeilu, kun kaveri sai minut siihen ylipuhuttua. Sitten voikin juhannuksena seuraavan kerran herkutella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top