Yksikin valhe voi tuhota koko luottamuksen

Pystytkö katsomaan itseäsi peilistä ja sanomaan, että luotat itseesi 100%?
Tuli eteen mitä tahansa, sinä selviydyt?
Sinä pystyt ja jaksat ja teet ihan kaikkesi?

Luottamus puhuttaa tänä päivänä todella paljon. Pohdimme, voimmeko luottaa kansanedustajiin, lääkäreihin, päiväkotihenkilökuntaan ja jopa poliisiin.

Itselläni ajatus lähti kissastani. Kun otan Pörrön syliin, se kääntää päänsä pitkälle taaksepäin ja paljastaa kaulansa minulle. "Rapsuta minua" se naukaisee. Ja minä rapsutan. Siinä jos missä on 100% luottamus kohdallaan.

Mutta miksi ihmiset käyttävät luottamusta väärin? Mikä on se vallan käytön ajatus, joka ajaa ihmisen käyttämään hyväksi muiden uskoa ja luottamusta itseensä? Vielä enemmän pohdin sitä, miten tuo ihminen joka tietoisesti pettää muiden luottamuksen, pystyy elämään itsensä kanssa?

Mutta toisaalta, meistä jokainen tekee sitä joka ikinen päivä. Itsellemme. Kaupan karkkihyllyllä otamme totutusti sen suklaapatukan tai pienen karkkipussin ja sanomme itsellemme: "Ihan vaan tämän kerran, käyn illalla kävelemässä pidemmän lenkin ja huomenna lounaalla syön vain salaattia..." vaikka illalla lenkki jää tekemättä ja lounaalla ei eilisestä lupauksesta ole jäljellä kuin kaukainen ajatus.

"Eihän siitä mitään haittaa ole, jos lähden poikien kanssa viettämään saunailtaa ja söde tyttö tulee juttelemaan..." vaikka parisuhde on jo nyt kriittisessä tilassa.

"Minä poltan vielä tämän askin ja lopetan sitten..." vaikka lääkäri sanoi jo puoli vuotta sitten etten enää saisi polttaa.

"Minä pelaan vielä tämän kierroksen ja lopetan sitten..." vaikka asuntolainan lyhennykset ovat myöhässä jo puoli vuotta.

Yksikin valhe voi tuhota koko luottamuksen. Älä valehtele myöskään itsellesi.

Luottamuksen menettäminen on kuin särö lasissa. Vaikka se ei olisikaan rikki, särö on ja pysyy.

Aloita uusi elämä puhumalla itsellesi totta. Vaikka se tekisikin alussa pahan mielen. Mitä enemmän osaat olla itsellesi rehellinen, sitä enemmän kasvatat luottamusta siihen, että pystyt ihan mihin vain, milloin vain.

Sillä jos sinä et luota itseesi, kuinka voit kuvitella muidenkaan luottavan sinuun?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top