8 merkkiä paljastavat, oletko piilonarsisti

Lueskellessani tänään Taloussanomia, törmäsi pieneen artikkeliin: "8 merkkiä paljastavat, oletko piilonarsisti.

Juttu oli kirjoitettu hilpeän kepeästi jota oli oikeastaan hauska lukea. Mutta jos oikeasti pohditaan narsismia ja sen seurauksia, mieli vakavoituu hyvin äkkiä.

Monet eivät voi ymmärtää, miten täydelliset parisuhteet voivat kariutua. Kun kaikki näyttää niin täydelliseltä päällepäin. Mies (tai nainen) on ylitsevuotavan kohtelias ja kehuu puolisoaan kaikkien kuullen. Kertoo matkoistaan ja saavutuksistaan. Eihän häntä voi kuin ihailla.

Mutta sen yhden kerran kun asetut narsistin eteen poikkiteloin, saat pahimman vihamiehen mitä maa päällään kantaa.

Vaikka Talouselämän juttu oli tavallaan hauska, ei narsistin uhreilla ole koskaan kivaan. Kuulet päivästä toiseen miten ala-arvoinen ja mitätön olet, miten et koskaan osaa tehdä mitään oikein, miten et kunnioita puolisoasi, miten kauhealta näytät ja kuulostat.

Narsistit osaavat esittää maailman ihaninta ihmistä niin pitkään, kunnes olet koukussa. Siinä hetkessä kun sinulle paljastuu narsistin todellinen luonne, olet jo niin syvällä hänen pauloissaan että et millään tahdo päästä irti. Kuulin kerran erään narsistin uhrin sanovan: "Kuvittelin, että jos vain rakastan häntä tarpeeksi paljon, hän muuttuua. Mutta kahden vuoden kidutuksen jälkeen minun oli myönnettävä, että mikään maailman rakkaus ei saa häntä muuttumaan."

Miksi nostin tämän asian esille? Koska toivon, että kukaan ei joutuisi narsistin uhriksi. Koska toivon, että joku joka on tällä hetkellä narsistin pauloissa ymmärtäisi lähteä välittömästi. Koska toivon, että narsisti ymmärtäisi hakea apua. Koska vaikka kuinka sitä toivonkin, elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista.

Lisätietoa Wikipediasta
Narsistien uhrien tuki ry
Kuinka tunnistaa narsisti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top