Nutella Eggs

Nämä herkut löysin Pinterestin kautta täältä. Ennen kuin jatkan yhtään pidemmälle, on aivan pakko sanoa VAROITUKSEN SANA:

Nämä "suklaamunat" ovat äärimmäisen makeita... Meillä itseasiassa jopa lapset jättivät syömättä... Tosin jokaisen makutottumukset ovat erilaiset mutta jos et välitä todella todella todella makeista herkuista, jätä nämä väliin.

Taikina:
6 rkl voita
1/2 cuppia* Nutellaa
1/4 cuppia Marshmallow Fluff
1/2 tl vaniljasokeria
2 cuppia tomusokeria

Ota 6 rkl voita pari tuntia ennen leivontaa huoneenlämpöön, jotta se on riittävän notkeaa. Sekoita voi ja nutella keskenään, kunnes ne ovat tasaisesti sekoittuneet. Lisää vaahtokarkkikreemi sekä vanilja ja jatka sekoittamista. Lisää pikkuhiljaa tomusokeria koko ajan sekoittaen kunnes seos on taikinamaista**.

Jaa taikina 12*** kananmunan muotoiseen osaan ja pakasta noin 20-30 minuutiksi.

Sulata suklaa. Ole varovainen sulattamisen kanssa sillä suklaan sekaan ei saa mennä vesihöyryä tai vesipisaroita. Pidä nutella-suklaa-munaa haarukassa ja lusikoi suklaa päälle. Koristele mielesi mukaan.

Vinkkejä:
* koska ohje on alkuperäisesti amerikkalainen, käytin Ikeasta ostamaani mittaa, jossa on sekä desilitrat että kupit. Helpottaa huomattavasti!

**Aluksi sekoitin taikinaa lusikalla mutta kun taikinasta tuli koko ajan jämäkämpää, laitoin kumihanskan käteeni ja jatkoin käsin. Seos on todella rasvaista, joten jos haluat säästää käsiäsi eikä sinulla ole kumiallergiaa, suosittelen kertakäyttöhansikkaiden käyttöä.

***Kun aluksi jaoin taikinen 12 osaan, järkytyin. Suklaa-munista olisi tullut todella isoja kun nytkin tuntuu, että ne ovat liian isoja (makeita) syötäväksi kerralla. Siksi jaoin taikinan vieläkin pienempiin osiin ja sain 24 suklaamunaa.

Suklaamunat voi pakastaa, joten näitäkin herkutellaan meillä vielä myöhemmin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top