Leivontapäivä osa 2.

Löysin Leivotaan lehdestä piparikakku muffini ohjeen ja ajattelin kokeilla sitä tänään. Täytyypä myöntää että maku on mauton mutta kuvat sitäkin herkullisempia.




Muffinien ohje on kuitenkin käyttökelpoinen, pienillä muutoksilla. Tässä alkuperäinen ohje:

4 dl venhäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1,5 dl piimää
75 g sulatettua voita
 12 piparkakkua.

Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhoon (vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri). Vaahdota munat ja lisää sen jälkeen piimä ja jääntynyt voi. Vatkaa ja lisää sitten pikkuhiljaa kuivat aineet koko ajan vatkaten. 

Nostele ruokalusikallinen seosta 12 amerikan muffini vuokaan. Lisää piparkakku jokaiseen muffiniin (itse käytin Annasin kahvikeksejä, puolitin keksit ja laitoin jokaiseen vuokaan). Laita lopuksi jokaisen piparin päälle toinen ruokalusikallinen muffinitaikinaa.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.

Kuorrutus:
Dr. Oetkerilla on CupCake Toppin jauhetta. Ohjeessa sanotaan, että yksi pussillinen jauhetta sekoitetaan 2,5 dl jääkylmää maitoa. Vatkataan ensin hitaalla teholla ja pikkuhiljaa nostetaan vatkaimen tehoja. Kovimmalla teholla seosta vatkataan 3 minuuttia. Seoksen voi maustaa esimerkiksi pienellä tilkalla kahvia. Seoksen voi myös värjätä elintarvikevärillä. Itse laitoin seokseen teelusikallisen suklaajauhetta.

Cup Cake Topping on helppo tehdä ja "näyttää" hyvältä. Suklaalla maustettuna hieman mauton. Myöskään piparin maku ei tullut esille muffinin sisällä. 

Hyvä kokeilu mutta seuraavalla kerralla kun haluan piparkakkumuffineja, sekoitan jauhoihin kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Sillä piparin maku tulee oikeutetusti esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top