22 elämänohjetta

(Tämä on toinen listoista, jotka löysin papereiden kätköistä. Kirjoittajaa/julkaisijaa en valitettavasti muista. Huomasin myös, että listan alkupää puuttuu...)

1. Älä yritä ostaa onnellisuutta.
Monet haluamamme asiat ovat kalliita. Todellisuudessa asiat, jotka todella tyydyttävät meitä ovat ilmaisia - nauru, läheisyys, rakkaus ja oman intohimon toteuttaminen.

2. Älä odota muiden tuovan sinulle onnellisuutta.
Jos et ole onnellinen itsesi kanssa, et tule koskaan olemaan onnellinen pitkäaikaisessa suhteessakaan. Jos onnesi on kiinni jostakin ulkopuolisesta ihmisestä tai asiasta, se voidaan ottaa pois silmänräpäyksessä. Rakenna siis ensin vakautta omaan elämääsi, löydä onni sisältäsi, sitten voit jakaa sen jonkun toisen kanssa.

3. Älä ole saamaton.
Älä ajattele liikaa tai luot ongelmia joita ei alun perin ollut olemassakaan. Arvioi tilanne ja toimi sen mukaisesti. Et voi muuttaa asiaa, jota et tiedosta. Jos haluat päästä eteenpäin, lähde liikkeelle ja ota ensimmäinen askel.

4. Älä ajattele että et ole valmis.
Tilaisuuden tullen kukaan ei ole 100% valmis. Useimmat mahdollisuudet pakottavat meidät kasvamaan mukavuusalueemme ulkopuolelle, joten alku voi tuntua hankalalta tai pelottavalta.

5. Älä ryhdy suhteisiin vääristä syistä.
Suhteet tulee valita tarkoin. On parempi olla yksin kuin huonossa suhteessa. Meillä ei ole mitään kiirettä. Jos jokin asia on tarkoitettu tapahtuvaksi, se tapahtuu - oikeaan aikaan, oikean ihmisen kanssa ja parhaista syistä. Rakastu silloin kun olet valmis, älä silloin kun olet yksinäinen.

6. Älä tyrmää uusia suhteita koska edelliset eivät toimineet.
Jokaisella ihmisellä joka tulee elämäämme, on tarkoitus. Joku testaa sinua, joku käyttää sinua ja joku opettaa sinua. Mutta tärkeimpänä, joku tuo esiin parhaat puolesi.

7. Älä yritä kilpailla kaikkien kanssa.
Älä huolestu siitä, että muut pärjäävät paremmin kuin sinä. Keskity voittamaan itsesi ja omat saavutuksesi. Menestys on kilpailua vain SINUN ja ITSESI kanssa.

8. Älä ole katellinen muille.
Kateellinen laskee kaiken mitä toisilla on, sen sijaan että näkisi kiitollisena kaiken mitä itsellä on. Kysy itseltäsi: "Mitä sellaista minulla on mitä kaikki haluavat?"

9. Älä valita ja sääli itseäsi.
Elämän haasteet tulevat tiellemme tarkoituksella - ohjaamaan meitä polullamme siihen suuntaan johon meidän on tarkoitettu kulkevan. Et ehkä näe tai ymmärrä syitä juuri nyt kun haasteet tulevat ja ne saattavat olla hyvin kipeitä. Mutta mieti aiemmin kokemiasi vastoinkäymisiä ja mitä niistä on lopulta seurannut. Ehkä olet päätynyt parempaan elämäntilanteeseen, seuraan, olotilaan tai paikkaan. Joten hymyile! Näytä kaikille että olet tänään paljon vahvempi ihminen kuin olit eilen.

10. Älä ole vihainen.
Älä elä viha sydämessäsi, koska siten lopulta satutat enemmän itseäsi kuin vihasi kohdetta. Anteeksiantaminen ei tarkoita "Hyväksyn sen mitä teit minulle." Se tarkoittaa "En anna sen mitä teit, pilata onnellisuttani ikuisesti." Anteeksianto on vapautus, päästä irti, löydä rauha ja vapauta itsesi. Muista että anteeksianto ei koske pelkästään muita ihmisiä, vaan myös sinua itseäsi. Jos tarve vaatii, anna itsellesi anteeksi, jatka matkaa ja toimi seuraavalla kerralla toisin.

11. Älä anna muiden vetää sinua heidän tasolleen.
Älä alenna rimaasi niiden vuoksi, jotka eivät halua nostaa omaa rimaansa.

12. Älä tuhlaa aikaasi selittämällä itseäsi muille.
Ystäville ei tarvitse selittää, viholliset eivät usko sinua kuitenkaan. Toimi niin kuin tiedät sydämessäsi olevan oikein.

13. Älä tee jatkuvasti samoja asioita uudelleen ja uudelleen ilman taukoja.
Juuri oikea hetki pysähtymiseen ja syvään hengittämiseen on silloin kun sinulla ei ole siihen aikaa. Jos teet jatkuvasti samoin kuin ennenkin, saat myös samat tulokset kuin ennenkin. Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä nähdäkseen selkeästi.

14. Älä jätä huomioimatta pienten hetkien kauneutta.
Nauti pienistä asioista sillä jonain päivänä saatat katsoa taaksepäin ja ymmärtää, että ne olivatkin suuria asioita. Parhaat elämäsi hetket ovat pieniä, nimettömiä hetkiä jotka vietät hymyilleen jonkun sinulle tärkeän ihmisen kanssa.

15. Älä yritä olla täydellinen.
Todellinen maailma ei palkitse perfektionisteja, se palkitsee ne jotka saavat asiat tehtyä.

16. Älä mene sieltä missä aita on matalin.
Elämä ei ole helppoa varsinkaan silloin kun haluat saavuttaa jotain mielekästä. Älä mene helpoimman kautta vaan tee jotain erikoista!

17. Älä esitä että asiasi ovat kunnossa jos ne eivät ole.
Välillä on ihan hyvä romahtaa. Sinun ei tarvitse aina esittää olevasi vahva, eikä ole mitään tarvetta jatkuvasti todistella että kaikki on hyvin. Älä myöskään mieti mitä muut ajattelevat - itke jos siltä tuntuu - itkeminen on terveellistä. Mitä nopeammin sen teet, sitä nopeammin olet taas valmis hymyilemään.

18. Älä syytä muita ongelmistasi.
Se kuinka hyvin kykenet saavuttamaan unelmasi, riippuu siitä kuinka kykenevä olet ottamaan vastuun omasta elämästäsi. Kun syytät muita ihmisiä vastoinkäymisistäsi, välttelet vastuuta - annat vallan elämästäsi muille ihmisille.

19. Älä yritä olla kaikkea kaikille.
Kaikkien miellyttäminen on mahdotonta ja sen yrittäminen vie sinulta voimat. Mutta jos saat yhden ihmisen hymyilemään, VOIT muuttaa maailmaa. Et ehkä koko maailmaa mutta ainakin sen ihmisen maailman.

20. Älä murehdi niin paljon.
Murehtiminen ei poista huomisen taakkaa, se poistaa ilon tältä päivältä. Voit testata onko murehtiminen sen väärti kysymällä nämä kysymykset: "Onko tällä väliä vuoden päästä?" "Kolme vuoden päästä?" "Viiden vuoden?" Jos ei, sitten sitä ei kannata murehtia.

21. Älä keskity asioihin, joiden et halua tapahtuvan.
Keskity niihin asioihin joiden haluat tapahtuvan. Kaikkien menestystarinoiden takana on positiivinen ajattelu. Jos heräämme joka aamu ajatellen, että tänään tapahtuu jotain mahtavaa ja upeaa, ja todella kiinnität huomiosi siihen, tulet huomaamaan että olet oikeassa.

22. Älä ole kiittämätön.
Riippumatta siitä kuinka hyvin tai huonosto asiasi ovat, herää joka aamu kiitollisena elämästäsi. Jossakin muualla joku taistelee epätoivoisesti omasta elämästään. Sen sijaan että miettisit kaikkea mitä sinulta puuttuu, mieti mitä sellaista sinulla on, mikä puuttuu kaikilta muilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top