Kehon hyvinvointi lähtee pienistä asioista

Kävin tänään kehon "hivenaineanalyysissä" (??)
Nimi ei ihan tarttunut mieleen, mutta tulokset olivat sitäkin mielenkiintoisemmat.

Istuin tuoliin ja minulle sanottiin, että kaikki korut pitää ottaa pois. Rannerengas ja kaulaketju lähtivät saman tien. Myöskään puhelin ei saanut olla taskussa. Sain käteeni noin 15 cm pituisen metallipatukan, jossa toisessa päässä oli vilkkuva punainen valo. Valopää laitettiin osoittamaan kehoani kohti ja sitten istuin 1 minuutin puhumatta, rauhallisesti hengitellen.

Tuo pieni metallimötykkä kädessäni skannasi koko vartaloni hetkessä. Tulokset olivat (yllätyksekseni) paremmat kuin osasin odottaa.

Laite siis mittasi luuston kunnon, sydänten verisuonten tilan, vitamiini- ja hivenaine tason ja paljon muuta. Pääosiltaan kehoni voi hyvin ja vitamiinia saan riittävästi. Kuitenkin menneiden vuosien huono ruokavalio ei korjaannu 7 kuukauden tehokuurin aikana (varsinkaan kun pieniä repsahduksia laihdutuskuuriin on tullut).

Ensimmäiseksi kiinnitin huomiotani siihen, että sepelvaltimoni ovat lievästi tukkeutumassa. Toisin sanoen, jos jatkaisin rasvaisen ruuan syöntiä, saisin todennäköisesti nelikymppisenä ensimmäisen sydänkohtaukseni. Ehkäpä haluan estää sen. Toiseksi huomioni kiinnittyi vitamiinitasoihin. Elimistöni kaipaa A-, B1-, B2-, B3-, C- ja E-vitamiineja. Näissä tasot olivat lievästi poikkeavasta tasosta kohtuullisen poikkeavaan tasoon.

Kivennäisaineista kehoni kaipaa lisää kalsiumia, rautaa, seleeniä ja kaliumia. Yllätykseni oli tässä kohtaa suuri, sillä loput kivennäisaineet (15) olivat normaalin viitearvon sisällä.

Analyysi kertoi myös, että muistini on heikentynyt pitkittyneen stressin johdosta ja että ihoni kollageenitaso on alkanut hiipua. Toisaalta se on selitettävissä (VAIN JA AINOASTAAN) vitamiinipuutoksella, ei ikääntymisellä (lol).

Olen hapan ihminen (siis kehoni on, ei mieleni) jonka johdosta osa vitamiineista ja hivenaineista ei imeydy kehooni kunnolla. Kun saan kehoni ph tasapainon kuntoon, myös paino putoaa paremmin.

Käynti oli mielenkiintoinen ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille. On jännä huomata miten pienikin vaje vitamiinin, hivenaineen tai kivennäisaineen saannissa vaikuttaa moneen kehon osaan.

Keskustelimme myös lapsista ja ADHD:n voimakkuudesta vitamiinitason vähäisyyteen. Henkilö, joka tämän mittauksen minulle teki, kertoi että alle 12-vuotiaita lapsia ei oteta mittaukseen ollenkaan. Mutta hän kertoi, että ADHD saadaan helposti kuriin jättämällä ruokavaliosta sokeri (karkit, pullat ja limpparit) sekä valkoiset jauhot pois ja lisäämällä kasviksia (parsakaali ja peruna), kalaa (lohi) ja pinaattia ruokavalioon. Toisin sanoen peruskotiruokaa. Coca Cola ja Pepsi ovat ADHD lapsille pahimpia. Ne sisältävät kofeiinia, jotka stimuloivat aivoja entistä entisestään.

Suunta on siis oikea, lisää monivitamiinia nassuun, ruokavalioon lisää kasvuksia, marjoja ja ruisleipää ja paljon raitista ilmaa. Mutta tämänhän minä jo tiedänkin. Vain toteutus ontuu... Inspiraatiota / motivaatiota odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top