Aarrekartta apuna unelmien toteutumisessa

Tässä vaiheessa on hyvä muistutella teitä voimassa olevasta kilpailusta. Kilpailuun osallistujia on tällä hetkellä kymmenkunta, joten jokaisella on hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei muuta kuin kuva omasta unelmasta ja pieni kertomus niin osallistut kilpailuun!

Ennen kuin kilpailuaika päättyy, voi omaa unelmaansa lähteä viemään eteenpäin vaikka aarrekarta avulla. Itse olen käyttänyt aarrekarttoja unelmien toteuttamisen apuna jo muutaman vuoden.


Itse olen oppinut käyttämään aarrekarttaa siten, että leikkaan lehdistä kaikenlaisia kuvia, jotka minua jollakin tavalla puhuttelevat. Sitten valitsen yhden "teeman" - esimerkiksi matkustamisen - ja mietin mihin haluaisin lasten kanssa matkustaa. Sen jälkeen liimaan matkustamiseen liittyviä kuvia A3 tai A4 kokoiselle vaalealle kartongille itselleni sopivaan järjestykseen. Aarrekartan sijoitan aina sellaiseen paikkaan, jossa näen sen joka päivä. 


Joka ilta teen mielikuvitusmatkan määränpäähän. Kuvittelen, miltä tuntuu kävellä lämpöisellä hiekalla meren rannalla, leikkiä lasten kanssa uima-altaalla, käyskennellä kesämekossa rantabulevardilla ja niin edelleen. Tällainen "mielikuvaharjoittelu" tekee unelmasta niin toden tuntuisen, että itse matkan voisi melkein unohtaa.

Tällä mielikuvaharjoittelulla on kuitenkin yksi tärkeä tehtävä: se saa oloni tuntumaan hyvältä. Minulla on onnellinen, rauhallinen ja seesteinen tunne juuri sillä hetkellä. "Se mitä tunnet, lisääntyy elämässäsi." Jos siis tunnen oloni hyväksi, rauhalliseksi ja onnelliseksi, alan huomioida lisää tällaisia asioita. Ja pikkuhiljaa jokainen päivä on täynnä iloisia ja onnellisia hetkiä.

Meistä jokainen on erilainen ja ihmiset oppivat ja tiedostavat erilaisia asioita eri tavalla. Jollekin visuaalisesti nähty asia jää pitkäksi aikaa mieleen. Toiselle taas kuultu ja toiselle taas kirjoitettu. Muistan kouluajoilta, että en koskaan oikeastaan oppinut mitään lukemalla vaan kuuntelemalla. Oppikirjat eivät pahemmin lukioaikanakaan auenneet vaan tieto jäi päähäni oppitunneilta. Sen vuoksi lukeminen on aina ollut minulle haaste.

Toinen keino minulla oppia uusia asioita, on kirjoittaminen. Muistan ala-asteella kuinka kuuntelin englanninkielisiä kappaleita c-kasetilta ja kirjoitin kappaleen sanoja ylös muistiin. 

Näitä asioita olen käyttänyt hyödyksi myös aarrekarttatyöskentelyssä. Sen lisäksi, että liimaan kuvat kartongille, kirjoitan unelmani aina paperille. 

Sinullakin on oma tapasi oppia asioita. Jos sinusta tuntuu, että unelmasi näkeminen kuvina ei sytytä, ehkäpä voisit kirjoittaa unelmastasi kirjeen itsellesi. Siinä tilantessa suosittelen sinua kirjoittamaan kirjeesi tulevaisuuden itsellesi ja kirjoittamaan kirjeen siten, että unelma on todellakin jo toteutunut. 

Tee unelmastasi aarrekartta. Liimaa kuvia unelmastasi tai kirjoita itsellesi kirje. Jos liimaat kuvia kartongille, muista liimata kuva itsestäsi aarrekarttaan mukaan. Tällä tavalla tiedät että kyse on sinun unelmastasi, ei kenenkään muun.

(HUOM! Mikäli unelmoit rahasta tai puolisosta/parisuhteesta, ohjeet eivät ole näin selkeät. Jos kaipaat apua tällaisen aarrekartan tekemisessä, ota yhteyttä unelmaonnellisuudesta @ gmail.com niin autan sinua eteenpäin.)

Unelmat toteutuvat. Olethan valmis nauttimaan unelmistasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top