Miten unelmiin keskitytään - tai muistetaan keskittyä?

Tämä onkin oivallinen kysymys.
Sillä kamppailen tämän saman asian kanssa välillä itsekkin.

Olen huomannut, että usein kun uusi unelma täyttää mielen, fiilis on innostunut ja unelmaa suunnittelee jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Mutta jossain vaiheessa innostus hiipuu ja unelma unohtuu.

Onko kyseessä silloin muistin rajallisuus, energiapuutos vai alitajunnan viesti, että et oikeasti halunnutkaan tätä unelmaa?

Voit selvittää alitajuntasi viestit kysymältä itseltäsi iltaisin:
Millaisia esteitä mielessäni on [nimeä unelmasi] toteutumiselle?

Joka kerta kun mieleesi tulee vastaus, kirjoita se paperille. Voi olla, että ensimmäisinä iltoina ei mieleesi tule vastauksia mutta jatka vain harjoitusta 1-2 viikon ajan. Käymme muutaman päivän päästä läpi sitä, mitä näille ajatuksille tehdään.

Meillä jokaisella on silloin tällöin energiavajausta. Tuntuu että mikään ei onnistu, väsyttää, jokin painaa mieltä, on levoton olla jne. Itselläni toimii hyvänä energiabuustina seuraava harjoitus:

Makaan joko sängyllä tai sohvalla selälläni ja hengitän syvään noin 3-5 minuuttia. Tämän jälkeen toistan alla olevia (voima)lauseita 5-10 kertaa mielessäni:

Lähetän negatiivisen ja raskaan energian sinne mistä se on tullutkin.
Minuun virtaa hyvää, positiivista ja kevyttä energiaa.

Tämän jälkeen käyn nukkumaan. Seuraavana aamuna oloni on jo parempi ja kun toistan harjoitusta viikon verran, huomaan eron selvästi.

Jos mielenpäälläsi on paljon murheita, voit vähentää niitä sillä, että kirjoitat asioita mahdollisimman paljon paperille. Kun saat ne mielestäsi pois, olosi kevenee kuin itsestään. Tähänkin kerron muutaman päivän kuluttua pari lisävinkkiä, mitä näille asioille voisi tehdä.

Muistin kanssa onkin sitten jo hankalampi juttu. Muisti kun on rajallinen ja kuormittuu helposti. Tuo edellinen ajatus, asioiden kirjoittaminen paperille, on tässäkin hyvä apuväline mutta jos tuntuu, että mikään ei mieltä kuormita, sitten suosittelen esimerkiksi aarrekartan tekemistä.

Itselläni on kaksi aarrekarttaa työhuoneeni seinällä, joten aina kun nostan katseeni tietokoneesta, näen molemmat aarrekartat. Tämä helpottaa ja auttaa tavoitteiden ja unelmien muistamisessa.

Välttämättä omalle työpaikalleen ei aarrekarttaa kehtaa tuoda =) joten silloin siitä voi tehdä miniversion, jota kuljettaa mukana laukussaan tai nauhoittaa puhelimeensa tarinan, jota kuuntelee kuulokkeilla työmatkoillaan. Lisää näistä tavoista löydät esimerkiksi "Elämänhallinta - Unelmista Tavoitteiksi ja Toteutukseen" eKirjasta.


Millaisia ideoita teillä on unelmien muistamiseen ja energian ylläpitämiseen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top