Jyväskylän paras paikka on...

Wanhan ajan tunnelmaa.
Kaunis miljöö.
Pieniä putiikkeja.
Tunnelmallinen kahvila.

Niistä on Toivolan Vanha Piha tehty.

Matkasin tänään Jyväskylään, joka sijaitsee noin 140km Kuopiosta 9-tietä "eteläänpäin" =)
Olen vieraillut Jyväskylässä muutamia kertoja aikaisemminkin mutta täytyy myöntää, että kaupunki ei ole yhtä tuttu kuin esimerkiksi Kuopio tai Mikkeli.

Päivän tarkoituksena oli viettää rauhallinen ja rento päivä kameran kanssa kuljeskellen. Ja koska Jyväskylä ei ole tuttu paikka, kyselin oivallisia kuvauspaikkoja Jyväskylän kameraseuralta.

Markku Könkkölä heittikin minulle mielenkiintoisia kuvauspaikkoja, joista loppujen lopuksi voittajaksi valikoitui Toivolan Vanha Piha. Pihapiiri sijaitsi yllättävän lähellä keskustaa, aivan kävelymatkan päässä.

Tunnelma pihapiirissä oli aivan ihana. Ja putiikeissa mitä ihanimpiä käsitöitä myytävänä. Harmillisesti pihapiiri ei päässyt parhaaseen loistoonsa sillä luontoäiti oli heittänyt pihaan yhtä paljon lunta kuin muuallekin. Odotan siis innolla kesää ja uutta käyntiä Jyväskylään =)

Toivolan Vanhan Pihan Makasiinit
Sepän paja - Manalanpaja

Kahvila Muisto - ihana paikka

Pihapiirissä sijaitsee ihana kahvila - Kahvila Muisto. Miten osuva nimi onkaan, sillä voin hyvin kuvitella, miten rakastuneet parit tulevat viettämään tänne romanttisia kahvihetkiä tai ystävät tapaavat täällä pitkän ajan jälkeen ja vaihtavat viimeisimmät kuulumiset - ja juorut.

Itse nautin kahvilassa nimpparikahvit, jotka tarkoituksellä säästin juuri Jyväskylään. Halusin nimenomaan johonkin pieneen ei-ketjulliseen kahvilaan. Kahvila Muisto lunasti odotukset täydellisesti.


Om nom nom...
Pala Manhattania ja Macaron leivos sulattivat sydämeni. Pöydän ääressä oli aikaa nauttia kahvista pitkän kaavan mukaan ja kirjoitella ajatuksia vihkoon.


Kevättä ilmassa kun lumi sulaa näin taidokkaasti...

Vanha Synnytyslaitos

Vanha Synnytyslaitos - entisaikaan on ollut kodikasta kun vauvoja on saatettu maailmaan. 
Ihan kaikkia putiikkeja en ehtinyt kuitenkaan aamupäivän aikana käydä katsomassa. Ehkäpä jopa tarkoituksella jätin osan käymättä, jotta saan oivallisen syyn mennä takaisin =)

Tosin, tunnelma oli niin ihana, että Toivolan Vanhaan  Pihaan voi mennä ihan ilman syytäkin.

Käynnin jälkeen starttasin auton ja ajelin pitkästä aikaa Viherlandiaan - olen käynyt siellä viimeksi joskus ala-asteella luokkaretkellä =D Muutamia kivoja kuvia Viherlandiasta löydät Instagramista.

Kotona minua odotti yllätys =) 
Lapset olivat käyneet mummin ja ukin kanssa Kuopiossa ja tuliaisina sain kolme kimppua tulppaaneja sekä pari lahjaa. Kun eilen sain kimpun punaisia ruusuja ja tänään ostin itse Viherlandiasta valkoisia ruusuja ja valkoisen hortensian, meidän olohuoneen pöytä on nyt kukkameren pauloissa!

Kotiuduimme lasten kanssa sen verran myöhään, että kuvat tuliaisista sekä kukista ja lahjoista saivat jäädä huomiselle.

Päivän tavoite saavutettu! 

Oletko sinä käynyt Jyväskylässä? Onko Toivolan Vanha Piha sinulle tuttua? Entä Viherlandia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top