Sunnuntaina leivotaan pancakeseja ja tehdään aarrekarttoja

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!
Toivottavasti mieli on hyvä kelistä huolimatta.
Kyllä on kahteen päivään lumet lähteneet meidänkin korkeuksilta, kohta maakin alkaa jo paistaa =(

Lapsilla oli kivaa kun piha oli täynnä pehmeää lunta. Noh, se otetaan luonnolta mikä saadaan ja turhapa sitä on sen enempää murehtia.

Tänäaamuna ajattelin valmistaa meille myöhäisen aamiaisen ja etsiskelin netista amerikkalaisten pannukakkujen (pancakes) ohjetta.





Arvannette, että ohje löytyi =D

American Pancakes (36kpl)

3 kananmunaa
2-3 rkl tumma sokeria (fariini- tai valkea sokerikin käy)
5 dl venhnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl rahkaa (kermaviili tai piimä sopii myös, itse käytin Ehrmannin pehmeää maitorahkaa)
1/2 dl voisulaa / öljyä

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-munavaahtoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen voin, maidon ja rahkan kanssa jotta taikinasta ei tule kerralla liian paksua. 

Taikinasta tulee huomattavasti paksumpaa kuin normi lettutaikinasta, joten sitä ei kannata säikähtää. Laita pieni nokare öljyä tai voita (Oivariinia) lettupannulle ja reilu yksi lusikallinen taikinaa per pannukakku. Paista miedolla lämmöllä (kuumensin lieden ensin 4 sitten pudotin 3, asteikko hellassa 1-6) jotta taikinassa oleva sokeri ei pala. Pannukakut kypsyvät hitaammin kuin normaalit letut koska taikina on paksua.

Taikinasta tulee noin 36 pientä pannukakkua. Pannukakut ovat ihanan kuohkeita ja kannattaa syödä lämpimänä. Taikina ei ollut kovin makeaa, joten meillä sattui olemaan jääkaapissa Hershey'sin Caramel Sundae Syrupia, jota lettujen päälle laitettiin. Taivaallita! 

Mutta kuten aina leipomisen kanssa, jonkunhan ne jäljetkin on siivottava =D Oli ihan pakko ottaa kuva meidän tiskialtaasta aamiaisen jälkeen. Lapset hävisivät yllättävän äkkiä ulos leikkimään kun kysyin, kenen vuoro siivota keittiö =D

Keittiökaaos se on välillä meilläkin...


Iltapäivällä pääsen käymään hyvän ystäväni luona osallistumassa ohjattuun aarrekarttakurssiin! Odotan sitä suurella innolla ja raportoin illalla mitä kaikkea kurssilta opin!

Keväistä sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top