Oletko piilokilpailija?

Tekee mieli vielä jatkaa eilistä teemaa hieman toisesta näkökulmasta.

Eilen puhuin siitä, miten yhteiskunta lokeroi meidät ihmiset tietynlaisiksi. Kun olemme joskus saaneet tietyn leiman otsaamme, sitä on pirun hankala muuttaa. Ihmisten muodostama ensivaikutelma, ensireaktio ja/tai ensitieto määrittelee miten he kohtelevat meitä tulevaisuudessa.

Kun sitten yritämme pyristellä tästä leimasta pois, alamme kilpailla toisten kanssa. Kilpailemme saavutuksilla, palkalla, uralla, lomalla jne. Haluamme epätoivoisesti olla jotain muuta kuin leimalle.

Mitä tämä kilpailu meissä aiheuttaa? Ahdistusta, masennusta, stressiä ja tietysti riittämättömyyttä.
Vaikka perustelemme itsellemme, että tällainen kilpailu on hyväksi, että se motivoi ja kannustaa, todellisuudessa se saa aikaan juuri päinvastaista.

Yritämme olla parempia kuin muut. Yritämme olla joku muu kuin todellisuudessa olemme. Yritämme näytää niille, jotka ovat meitä joskus satuttaneet, haukkuneet, syyttäneet, laiminlyöneet tai käyttäneet hyväksi. Ja niin kauan, kun yritämme näyttää muille, että olemme parempia kuin he, kilpailemme, ahdistumme, stressaamme, masennumme ja tunnemme riittämättömyyttä.

Niin kauan, kun meillä on tarve näyttää maailmalle mihin me pystymme, niin kauan emme pääse elämässä eteenpäin. Sillä noilla ihmisillä on meihin suunnaton yliote. He hallitsevat meitä ja meidän käytöstämme, he tietävät mistä napista painaa, jotta suutumme, he tietävät mitä sanoa, jotta masennumme. He vetävät meidät aina negatiivisuuteen onnellisuudestamme.

Aina on joku joka on kauniimpi/komeampi kuin sinä.
Aina on joku joka on älykkäämpi kuin sinä.
Aina on joku joka on nuorempi kuin sinä.
Aina on joku joka on hoikempi kuin sinä.
Aina on joku joka on rikkaampi kuin sinä.

Mutta he eivät koskaan ole juuri sinä.

En väitä, että leima olisi hyväksyttävä tai että tuon leiman mukaan sinun tulisi elää elämääsi. Haluan sinun hyväksyvän sen, että ihmiset ajattelevat sinusta mitä haluavat vaikka yrittäisit todistaa heille olevasi aivan jotain muuta. Sinun tehtäväsi on olla reagoimatta heidän ajatuksiinsa.

Lopeta kilpaileminen muiden kanssa. Anna heidän elää omaa elämäänsä siten kuin he haluavat. Sinun tehtäväsi on olla onnellinen. Niin kauan kun annat jonkun muun määrätä tunteistasi, omaisuudestasi, harrastuksistasi, ajankäytöstäsi tai omasta itsestäsi, et tule olemaan onnellinen.

Onnellisuus on valinta. Se on elämäntapa. Se ei ole jotain mitä odotetaan tai saavutetaan sitten joskus. Se on läsnä jokaisessa päivässä, jokaisessa hetkessä jos vain haluat sen olevan.

Jotta voisit olla onnellinen, sinun tulee olla onnellinen juuri sellaisena kuin olet.

Olet upea ihminen, mahtava, taitava, iloinen ja onnellinen.

Sinä olet sinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top