Voiko yksinäisyys olla hyvä juttu?

Yksinäisyys.
Se on ahdistava, tukahduttava ja masentava.
Ja taas toisaalta iloinen, avartava ja helpottava.

Sanotaan, että voit olla isossakin porukassa mutta silti tuntea olosi yksinäiseksi.

Jos menet googleen ja kirjoitat sanan "yksinäisyys" saat eteesi monta mielenkiintoista artikkelia. Muun muassa Helsingin Sanomat on tehnyt "yksinäisyyskoneen" jolla voit mitata miten yksinäinen todella olet. Hei haloo! Mihin on kadonnut terveen järjen käyttö?

Voin hyvin samaistua ihmisten olotilaan yksinäisyydestä. Sillä koin joskus itsekkin syvää yksinäisyyttä. Vaikka ympärilläni oli monta kymmentä työkaveria, kotona lapset, ystävät puhelinsoiton päässä, silti olin todella yksinäinen.

Kunnes oivalsin, että yksinäisyys on yksi elämän tärkeistä opetuksista.

Miten voit arvostaa läheisyyttä, parisuhdetta, ystäviä tai välittämästi, jos et ole ilman sitä?

Ihmisen on opittava olemaan yksin, ja huomattava, että pärjää. On oivallettava että yksinäisyys ei ole synti tai rangaistus tai katastrofi. Vaan mahdollisuus tutustua itseensä. Se on aikaa pohtia, mistä itse oikeastaan pitää ja mistä ei pidä. Aikaa miettiä millaisen parisuhteen oikeasti haluaa. Millaisia ystäviä ympärilleen oikeasti haluaa.

Se mihin kiinnität energiasi ja ajatuksesi lisääntyy. Aina. Jos mietit miten yksinäinen olet, yksinäisyys lisääntyy elämässäsi. Jos sen sijaan käännät sen voimavaraksi ja haluksi oppia tuntemaan itsesi paremmin, voit keskittyä miettimään mitä haluat ja sitä kautta saada sen.

Toiveet eivät toteudu väkipakolla eivätkä sillä että tuntee puutetta jostakin. Kun opit olemaan sinut yksinäisyyden kanssa, et enää tunne olevasi yksinäinen, olitpa missäpäin maailmaa tahansa. Jokainen päivä jonka vietät yksin on sinulle seikkailu, mahdollisuus oppia uusia asioita ja tutustua uusiin paikkoihin.

Leikitään tällä ajatuksella hetki.
Jos et olisi yksinäinen, sinulla todennäköisesti olisi paljon ystäviä. Entäs jos nuo ystävät puhuisivat pahaa selkäsi takana, levittelisivät sinusta ilkeitä juoruja tai tekisivät sinulle kepposia, olisitko silloin onnellisempi? Et kuitenkaan olisi yksinäinen.

Entäs jos sinulla olisi parisuhde, jossa puolisosi haukkuisi sinua, ehkäpä jopa löisi tai pettäisi sinua. Olisitko silti onnellinen että et olisi yksin?

Yksinäisyyttä ei tarvitse pelätä. Se, että olet yksin nyt ei tarkoita, että olisit yksin koko loppuelämäsi. Kun vietät aikaa yksin, voit saada mahtavan idean tutustua uusiin ja mielenkiintoisiin, sinun tavallasi ajatteleviin ihmisiin. Idea, joka ei välttämättä olisikaan tullut mieleesi, jos viettäisit aikaa ns. "ystävien" kanssa, putkahtaa yllättäen päähäsi.

Jos tunnet olosi tällä hetkellä yksinäiseksi, muista että et ole yksin. Sinä olet itsesi paras ystävä. Lähde mielikuvitus matkalle ja rakenna itsellesi hetki, jossa olet onnellinen. Kuvittele ympärillesi sellaisia ihmisiä, joiden seurasta nautit, jotka nauttivat sinun seurastasi ja tunne ilo sisälläsi. Sen jälkeen mieti, missä voisit tavata tällaisia ihmisiä. Mene ja tutustu heihin. Älä odota, että sinuun otetaan yhteyttä, vaan ota rohkeasti ensimmäinen askel itse.

Omalta mukavuusalueelta poislähteminen on haastavaa mutta muutaman kerran jälkeen teet sen innoissasi. Ja sen jälkeen oletkin iloinen että otit sen ensimmäisen askeleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top