Vapaa ilta - Markun seurassa...

Lapsilla on huomenna koulusta vapaapäivä, joten vein heidät yhdeksi yöksi mummolaan. Tokihan lapset ovat jo sen ikäisiä, että olisivat huomisen päivän pystyneet olemaan kahdestaankin kotona, mutta tällä tavalla saan vietettyä yhden illan ihan yksin.

Aluksi minunkin oli tarkoitus olla huominen päivä vapaalla mutta pitkän matkan takaa tulevat asiakkaat saivat mieleni muuttumaan. Lähden töistä kuitenkin jo 15.00 pois.

Lueskelin tuossa aikani kuluksi jälleen Markku Ojasen kirjaa "Onnellisuus". Huomasin erään seikan, johon olen kiinnittänyt huomiotani aikaisemminkin.

Hän nimittäin kirjoitti, että "tulevaisuuteen liittyvät liialliset odotukset voivat johtaa umpikujaan." Tämä on oikeastaan aika mielenkiintoinen lause, sillä toisessa yhteydessä olen kuullut, että jotta unelmat voisivat ylipäätään toteutua, niitä pitäisi odottaa.

Olen pohtinut tätä asetelmaa muutamankin otteeseen ja tullut siihen tulokseen, että odotuksillakin voi olla useita eri tasoja.

Esimerkiksi voidaan odottaa jotain tapahtuvaksi koska kaivataan jotain. Tai halutaan jotain. Tai vaaditaan jotain. Tai toivotaan jotain. Tai uskotaan johonkin.

Olen erään ystäväni kanssa keskustellut parisuhteeseen liittyvistä odotuksista. Huomaan, että joillekin pareille tulee isoja riitoja jo heti alusta lähtien, kun toiset taas rakentavat parisuhdettaan jopa vuosia ennenkuin ensimmäisiä riitoja tulee.

Olen sitä mieltä, että tässä kohtaa odotukset parisuhteesta ovat enemmänkin vaatimuksia, olettamuksia ja itsestäänselvyyksiä kuin halua tutustua toiseen ihmiseen vilpittömästi ja aidosti.

Jos näistä odotuksista ei keskustella heti parisuhteen alussa, voitko kuvitella millaisia ristiriitoja suhteeseen syntyy?

Olen Markun kanssa samaa mieltä siitä, että jos odotukset pohjautuvat liiallisuuksiin, vaatimuksiin tai syvään kaipuuseen, silloin edessä voi olla isojakin pettymyksiä. Sen sijaan jos odotus saa sinut iloiselle mielelle, silloin edessä on todennäköisesti isoja onnistumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top