Tyhmä tyhmempi tekosyy

Väännetäänpä vielä kerran rautalangasta (minähän sanoi, että taon tämän päähäsi miljoon kertaa):

Ei ole olemassa mitään syytä mikä estäisi sinua saavuttamasta unelmiasi!

Ensimmäisenä sinun täytyy määritellä, onko unelmasi oikeasti se mitä vilpittömästi haluat vai onko kyse vain näyttämisestä? Haluatko tehdä unelmallasi vaikutuksen johonkin? Älä suotta.

Unelmien tarkoituksena on parantaa sinun elämänlaatuasi mutta jos unelmasi satuttaa muita, silloin se ei ole tavoittelemisen arvoinen.

Haluatko tasaisemman perhe-elämän? Lopeta valittaminen, riiteleminen ja läksyttäminen. Sopikaa perheen sisäiset säännöt, rangaistukset ja palkinnot. Näytä omaa esimerkkiä, että toteutat perheen yhteisiä sääntöjä. Jos itse vähät välität säännöistä, miten voit ikinä kuvitella, että lapsesi välittävät?

Haluatko lopettaa riitelyn puolisosi kanssa? Lopeta. Sinun ei tarvitse lähteä mukaan hänen provosointiinsa. Käyttäydy itse siten kuin haluaisit sinua kohtaan käyttäytyvän. Näytä esimerkkiä (Lue: NÄYTÄ ESIMERKKIÄ!) Jos puolisosi ei tästä tajua, voit aina miettiä olisiko aika lähteä eriteille. Hyväksy, että puolisosi ajattelee asioista eritavalla kuin sinä, anna anteeksi itsellesi aikaisemat töppäilyt ja anna anteeksi hänelle hänen töppäilynsä. Mitä hyvää on seurannut siitä, että kerta toisensa jälkeen nostat vanhat riidat pöydälle? Päästä irti. Et saavuta mitään sillä, että muistut läheisiäsi heidän tekemistään virheistä. Et sinäkään niitä halua kuulla.

Haluatko palkankorotuksen? Tee töissä jotain joka saa työkaverit mukaan huumaan, hurmaa asiakkaat tai kehitä toimintatapoja. Kun työnantaja näkee, että sinussa on potentiaalia, hän haluaa pitää sinut hinnalla millä hyvänsä. Jos ei, olet kovaa valuttaa työmarkkinoilla kun pystyt osoittamaan miten saat viikossa viisi uutta asiakasta tai pienennät kuluja yksinkertaisella asialla. Yksinkertaista työtäsi mahdollisimman paljon jotta jaksat. Delegoi. Ajattele. Mieti ja pohdi. Kun kehittelet jotain uutta ja innovatiivista, olet ansainnut palkankorotuksen.

Haluatko päästä töihin? Älä lähetä hakemuksia vaan varaa henkilöstöjohtajalle tapaaminen. Mikään ei anna parempaa kuvaa kuin sinä itse. Olet oman ammattitaitosi paras näyttäjä. Kerro, miten kehittäisit toimintaa, pienentäisit kuluja tai saisit lisää asiakkaita.

Haluatko oman kodin? Säästä.

Eikö sinulta jää rahaa säästöön? Tarkista tulot/menot. Jokaiselta löytyy aina jotain mistä nipistää. Ruokakuluja saat alas tekemällä itse. Kasvata salaattia ja leivo sämpylöitä. Tee käsitöitä ja myy niitä kirpparilla. Pienistä puroista kasvaa iso virta.  Jos et osaa leipoa, lainaa kirjastosta kirja ja opettele. Ole valmis näkemään vaivaa asian eteen.

Älä tyydy ensimmäiseen vastaväitteeseen jota oma pääsi sinulle esittää. Ajattele laatikon ulkopuolelta. Haasta itsesi. Äläkä missään nimessä luovuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top