Päästä irti surusta, päästä irti menneisyydestä

Tapasin tässä jokin aika sitten erään vanhan rouvan, jonka kanssa jäin hetkeksi juttelemaan. Hän kertoi elämäntarinaansa, kuinka hän oli aikoinaan rakastunut leski-mieheen ja mennyt hänen kanssaan naimisiin.

He olivat suunnitelleet tulevaisuuttaan, hankkineet talon ja olivat aikeissa muuttaa kun yhtäkkiä mies oli menehtynyt - muuttoa edeltävänä iltana.

Nainen kertoi, että mies oli menehtynyt 10 vuotta sitten. Ja että hän suri miestään edelleen.

Ymmärrän hyvin, miten paljon voi surra rakastaan. Toisaalta on aivan ihanaa, jos on rakastanut toista niin paljon, että tuo henkilö on jättänyt pysyvän jäljen sydämeen.

Mutta kun nainen jatkoi tarinaansa, en enää ymmärtänyt tuota surua ollenkaan. Nainen kertoi, että oli masentunut. Hän oli niin surullinen, että halusi kuolla. Hän kertoi, että kaikki hänen sukulaisensa olivat kuolleet hänen ikäisenään sydänkohtaukseen ja että hänenkin aikansa koitti pian. Sain sen vaikutelman, että hän oikein odotti kuolemaa.

Olin niin surullinen hänen puolestaan. Hän oli heittänyt menemään 10 vuotta elämästään rakkaansa vuoksi. Rakkaan, joka ei enää tulisi takaisin. Hänen masennuksensa oli jättänyt häneen pysyvät jäljet. Hän oli erittäin ylipainoinen ja hänen kehoaan piiskasi monet sairaudet.

Tuona päivänä kun hänen miehensä oli menehtynyt, hän oli lakannut elämästä. Hän oli vain päivä päivältä kuihtunut pois.

Yritin kannustaa häntä hymyilemään ja sanoin, että kukaan meistä ei voi tietää, milloin aika meistä jättää. Voihan hyvin olla, että hän saakin vielä elää monta monituista vuotta. Mutta hän hylkäsi kannustavat puheet ja kertoi, että lähtö tulee minä päivänä tahansa.

Ainoa toivo joka minulla hänelle on, on se, ettei hän ehdi tulla katkeraksi. Ettei hän oivalla, että olisi voinut elää elämäänsä iloisena ja onnellisena, vaikka hänen elämänsä rakkaus olikin hänet jättänyt aivan liian aikaisin. Sillä en tiedä mitään pahempaa kuin oivaltaa jonain päivänä, että on heittänyt elämänsä täysin hukkaan ihmisen vuoksi, jota ei koskaan enää tapaa.

Kaikkea hyvää ja siunausta hänen elämälleen. Olkoon hän onnellinen omalla tavallaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top