Maakuntamatkailua ja itikanpuremia

Aamulla lähdimme lasten kanssa pienelle maakunta-automatkalle Mikkeliin serkkua ja pikkuserkkuja moikkaamaan.

Aamu alkoi lasten osalta haastavasti, kaikki ärsytti ja mikään ei tahtonut mennä putkeen. Tässä kohtaa itselläkin meinasi jo kärsivällisyys loppua mutta sitten ajattelin kokeilla uutta taktiikkaa.

Meillähän on siis "ongelmana" se, että kun lapsille tulee kinaa jostakin, minä en pääse siihen väliin lopettamaan kinastelua vaan he nälvivät toisiaan ja heittävät vettä kiukaalle. Jos yritän komentaa toista, toinen jatkaa nälvimistä ja kun sitten yritän komentaa häntä, toinen jatkaa.

Tänä aamuna olimme siis hyvää vauhtia menossa juuri tähän suuntaan kunnes sain idean. Otin tytärtäni kädestä kiinni ja vein hänet hänen omaan huoneeseensa. Kuiskasin hänelle ohjeet mitä tehdä seuraavaksi (pue sukat jalkaan ja pakkaa iPad laukkuun laturin kanssa) ja jätin hänet omaan huoneeseen touhuamaan. Sen jälkeen talutin pojan omaan huoneeseensa, istutin sängylle ja annoin samansuuntaiset tehtävät.

Tämän jälkeen sanoin molemmille, että riitely saa luvan loppua ja että molemmat ovat hiljaa siihen saakka kunnes istutaan kaikki autossa. Ensin laitoin toinen laittamaan kengät ja ulkovaatteet päälle, ovesta ulos auton luokse, jonka jälkeen oli toisen vuoro.

Haastavaa ja aikaa vievää mutta lopputuloksena oli onnistunut lähtö.


Oivallus: on turha yrittää puhua lapsille kun he ovat pahalla päällä. On myös turha pyrkiä olemaan erotuomarina vaan antaa heille jotain konkreettista tekemistä. Mielenkiinto toisaalle niin riitelykin unohtuu.

Reissu Mikkeliin oli hauska, ihana oli nähdä serkkuani perheineen pitkästä aikaa. Lähdön hetkellä syötin kolmea itikkaa ja yhden otin lemmikiksi autoon, jotta matkan aikana voin syöttää vielä sitäkin...

Edellisten 11 itikanpureman lisäksi minusta löytyy nyt 4 uutta. Wuhuu!

Tänä iltana ohjelmassa on tehtävälistan laadinta. Eilen kirjoitin 10 tämänhetkistä unelmaani ja jotta pääsen niitä oikeasti toteuttamaan, on hyvä pilkkoa unelmat pienempiin osiin. Tiedän, että en pysty toteuttamaan kaikkia 10 unelmaa samalla kertaa, joten ajattelin, että otan aluksi kolme unelmaa, joita lähden viemään eteenpäin.

Kenkävero Mikkelissä, kuva helmikuulta 2014 - ihana paikka niin kesällä kuin talvellakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top