Painonhallinta ála Cambridge

Oli vuoden 2011 ensimmäinen päivä. Polviani kolotti kun yhtäkkiä sain idean mennä käymään vaa'alla.
"Vaaka on rikki. Vaihdan patterin ja kalibroin sen. Sitten kokeilen uudelleen."
"Pahus. Vaaka on edelleen epäkunnossa. Täytynee ostaa uusi vaaka."

Vaikka ostin uuden vaa'an, oli totuutta pakko katsoa silmiin. 120kg. Yökkö. Mutta enhän minä NÄYTÄ noin painavalta!! Seuraavalla viikolla menin vaatekauppaan - ja jouduin ostamaan itselleni uudet farkut. Ne olivat kokoa 52. Mutta edelleen olin sitä mieltä, että vika ei ollut minussa vaan vaatteen tekijässä.

Kun tuosta muutama viikko vierähti eteenpäin, eräs 5 vuotta minua nuorempi komea mies erehtyi luulemaan minua nelikymppiseksi (olin tuolloin nippa nappa 31 vuotias). Oli pakko tunnustaa tosiasiat. Olin toivottoman ylipainoinen. Ja loukkaantunut.

Oli pakko tehdä jotain. Aloin kävellä töihin. Kävelymatkaa kertyi tuolloin noin 5 km. Jätin karkit, pullat, limpparit ja rasvaisen ruuan pois ja söin broilerisalaattia, tonnikalasalaattia, marjoja ja keittoja. Vuoden loputtua olo oli 24 kiloa kevyempi.

Vuosi 2012 oli tasapainoilun vuosi, paino ei tippunut mutta ei noussutkaan. Vuonna 2013 tilanne kuitenkin kääntyi pahempaan suuntaan ja painoa kertyi 11 kiloa 7 kuukauden aikana.

Elokuussa 2013 päätin ottaa itseäni niskasta kiinni (jälleen kerran) ja aloitin painonpudotuksen Cambridgen avulla. 5 kk ohjelmalla ja painoa tippui yhteensä 12,5 kiloa.

Kunnes törmäsin (jälleen) seinään.

Tarkastellessani menneisyyttä olen huomannut että painonpudotus on minulle puhdasta psykologiaa. Tiedän ja pystyn pudottamaan painoani mutta alitajuisesti torpedoin omat yritykseni. Pelko, yksinäisyys, stressi, suru, viha, jännitys tai sen laukeaminen saavat minut syömään. Ja kun syön, sille ei meinaa tulla loppua.

Tämä kaikki on peräisin menneisyydestäni. Vaikka minusta tuntuu että olen käsitellyt menneisyyteni jo miljoona kertaa aikaisemminkin, on selvää että en ole käynyt niitä läpi kaikilla tarvittavilla keinoilla.

Ihminen on kokonaisuus, joka muodostuu niin fyysisestä kehosta kuin tunteista, henkisestä olemuksesta kuin ajatuksistakin. Olen käsitellyt menneisyyteni rationaalisesti mutta tunteet ja henkinen oppiminen ovat jääneet käsittelemättä. Tässä oivalluksessa on ollut suurena apuna Cambridge-valmentajani Heli, joka on osannut kysyä oikeat kysymykset oikeaan aikaan. Hän on saanut minut ajattelemaan itse. Saattaa kuulostaa todella tyhmältä mutta en oikeastaan ollut koskaan aikaisemmin ymmärtänyt mitä ajatteleminen tarkoittaa. Kunnes kohtasin Helin.

Tiedostamaton ajatteleminen johtaa tunteiden pintaan pulpahtamiseen joka puolestaan aiheuttaa fyysisen reaktion kehossa. Tämä prosessi on niin nopea, että sitä ei edes ymmärrä ennenkuin työntää suuhusa kolmatta suklaapatukkaa ja viidettä Dumle-donitsia.

Painonpudottaminen ei ole vaikeaa. Mutta se on hitoksen pelottavaa. Kun pudotat painoa, ne syyt, jotka ovat aiheuttaneet painonnousun, nousevat pintaan. Tällöin sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. voit käsitellä ne, jolloin eheytät itsesi niin henkisesti kuin fyysisestikin, jolloin painonpudotuksesi on pysyvää TAI
  2. voit jättää ne huomiotta, jolloin kovalla työllä saatu painonpudotus tulee takaisin kaksinkertaisena.
Jos olet ylipainoinen ja haluat pudottaa painoa, ole valmis kohtaamaan menneisyytesi. Syyt ylipainoon löytyvät sieltä muodossa tai toisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top