Olemme köyhiä koska ajattelemme rahasta negatiivisesti

Taidan jatkaa tällä kyseisellä aiheella vielä hetken aikaa, sillä (ymmärrettävästi) tämä aihe herättää teissä keskusteluja.

Myös minua itseäni tämä aihe kiehtoo hyvin paljon, olinhan melkein 7 vuotta pankissa töissä.

Ihan aluksi teen pienen testin.
Käsi ylös, kuinka moni miettii/joutuu miettimään vähintään kerran kuussa kaupassa käydessään, mitä sieltä voi ostaa/mihin rahat riittävät?

Ne ketkä eivät tätä pohdintaa tee, voivat skipata tämän postauksen, sillä heille täältä ei todennäköisesti löydy mitään uutta ja ihmeellistä.

Mutta meille muille (kyllä, minullekin), tämä on ajankohtainen pohdinta.

90% suomalaisista ajattelee rahasta negatiivisesti ja pakonomaisesti.

Miksi? 

Koska raha on elintärkeä. Tarvitsemme rahaa elääksemme, syödäksemme, pysyäksemme lämpimänä, päästäksemme töihin jne.

Me tiedämme, että ilman rahaa ei ole kotia pään päällä, ei vaatteita eikä ruokaa.Olemme paniikissa, jos rahaa tulee tilille liian vähän tai ylimääräinen lasku odottaa postilaatikossa.

Mitä luulet, panikoiko miljonääri ruokakaupassa "miten minun rahani riittävät loppukuulle?" tai "voinkohan nyt ostaa tätä aitoa edamia vai ostanko tuota halvempaa merkkiä...?"

Ja miksiköhän miljonääri ei tätä ajatuskierrettä käy? Koska hänellä sitä rahaa on taskut pullollaan.

Mielenkiintoinen asetelma:

Ensin on Paniikinomainen ajatusmaailma rahasta 
= Joka johtaa Rahan puutteeseen elämässämme.
Mutta miljonäärillä onkin Rento ajatusmaailma rahasta 
= Jonka johdosta hän kylpee Rahassa.

Mitä tapahtuu, jos lopetamme paniikinomaisen huolehtimisen rahasta, rentoudumme ja luotamme siihen, että raha riittää, niin kuin se on riittänyt tähänkin asti?

Olen useammankin kerran näyttänyt, että se mitä ajattelemme, se mihin energia kulkeutuu, lisääntyy elämässämme. Ja ennen kuin pystymme kääntämään ajatusmaailmamme rahan puutteesta rahan yltäkylläisyyteen, emme tule koskaan pääsemään eroon puutteesta.

Tässä alkaa se haastava työ:
Miten kääntää ajatusmaailma ja energiavirta negatiivisesta positiiviseksi kun todellisuus on jotain muuta?

Aivan ensimmäiseksi on löydettävä ja tuotava päivänvaloon joka ikinen negatiivinen ajatus, joka meillä on rahasta. Ihan kaikki. Ja sitten ne on käännettävä yksi kerrallaan positiiviseksi.

Muistan kun itse tein tämän ensimmäisen kerran. Sain listaani 23 negatiivista asiaa. Osa oli helppoja kääntää, osassa on mennyt kauemmin.

Yksi suurimmista oivalluksista, joita olen rahasta kuitenkin saanut, on tämä:

Kuvittele, että asut omakotitalossa. Talossa on vain yksi pikkuriikkinen ikkuna, josta tulee valoa sisään. Tuo talo kuvastaa elämääsi ja ikkuna sitä rahaa, joka tilillesi tulee - yleensä se on palkka. Jos saat muuta tuloa, kuten esimerkiksi elatusapua /-tukea, asumistukea, eläkettä, päivärahaa, lapsilisää tai muuta tukea, jokainen noista tulorahavirroista tekee pienen pienen ikkunan taloosi.

Ajatusmaailmamme on tämä:
Emme voi saada rahaa mistään muusta kuin palkasta tai eläkkeestä tai tuesta. Emme voi. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Ei ole muuta tulomahdollisuutta kuin palkka tai eläke tai joku tuki. Ja jos vaikka saisinkin jostain ylimääräistä tukea, en voi ottaa sitä, koska sitten se on jostain muusta pois. Tätä ajatusmaailmaa voisi kutsua ahtaaksi tai kapeaksi = emme suostu näkemään muuta kuin sen, minkä olemme tottuneet näkemään.

Tämän ajatusmaailman takia talomme (eli elämämme) on suurimmaksi osaksi pimeä (eli elämme paniikissa rahan vähyyden vuoksi), koska emme suostu ajattelemaan, että on olemassa muitakin mahdollisuuksia kuin tehdä pienen pieniä ikkunoita taloomme.

Tässä kohtaa lamppu syttyi päässäni.

Minä voin aina mennä talostani ulos. Voin mennä suoraan auringonpaisteeseen, jättää vanhat ajatusmaailmat ja rakentaa elämäni valoisaan (eli runsaaseen ja yltäkylläiseen) ulkoilmaan!

Eli, jos olen valmis näkemään, että maailmassa on miljoonia erilaisia tapoja ansaita rahaa, voin astua pimeästä talostani ulos ja ansaita rahaa miten paljon vain haluan.

Ja tämä on se oivallus, jonka eteen olen tehnyt ja tekemässä töitä. Ja tämä on se puuttuva pala unelmani toteutumisesta. Jos saan tämän palan asettumaan elämääni, tiedän, että olen ratkaissut pysyvästi ilmentämisen taidon ja pystyn rakentamaan elämästäni juuri sellaisen kuin olen unelmoinut.

Ymmärrättekö nyt, miksi olen ollut niin innoissani viimeiset kaksi päivää? =D

Haluan vielä selventää, että tämä on hyvin karrikoidusti esitetty rautalankamalli tästä ajatuksesta ja ideasta, enkä ota kantaa siihen, etteikö miljonääreilläkin ole velkaa. Jätetään turhat rönsyilyt tästä postauksesta pois ja keskitytään vain siihen syvimpään ideaan, mistä kaikki lähtee liikenteeseen = ajatusmaailmaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top