13 tutkittua tapaa tulla onnellisemmaksi

Löysin tämän pari päivää sitten Iltalehden sivuilta. Hyvältä näyttää ja suosittelen kokeilemaan jokaista kohtaa. Ei ne suuret eleet vaan pienet teot =)


1. Kuntoile seitsemän minuuttia
- Tutkimusten mukaan erittäin onnellisia yhdistää se, että he harrastavat liikuntaa päivittäin.
2. Nuku enemmän
- Jatkuva unenpuute on vaarallista ja synnyttää alakuloisuutta. Erittäin onnelliset nukkuvat noin 7-8 tuntia vuorokaudessa, ja vähemmän onnelliset nukkuvat erittäin vähän tai erittäin paljon, mitkä ovat masennusoireita ja kertovat stressitilasta.
3. Vietä enemmän aikaa läheistesi kanssa
- Hekin, jotka sanovat että ovat mielellään yksinään, ovat onnellisempia toisten seurassa.
4. Lähde luontoon
- Osa ihmisistä kokee luonnon rauhoittavana, toiset viihtyvät paremmin kaupungissa, eli pitää olla sellaisessa ympäristössä, missä viihtyy.
5. Auta muita
- Dalai Lama sanoi, että jos haluat olla onnellinen, harjoita myötätuntoa. Se vähentää omaan napaan tuijottamista ja vatvomista, mitä monet harrastavat liikaa.
6. Suunnittele matkaa (vaikka et toteuttaisi sitä)
- Matkailu voi olla monelle merkittävää vaihtelua, ja suunnittelu on matkan pidentämistä.
7. Meditoi
- Mindfullnessista on hyvin paljon tutkimustietoa. Buddhalaisten taito, joka edistää hyvinvointia, onnellisuutta, terveyttä ja parantaa keskittymiskykyä.
8. Muuta lähemmäksi työpaikkaasi
- On tutkimuksia siitä, miten pitkät työmatkat esimerkiksi junassa huonontavat elämänlaatua.
9. Harjoittele kiitollisuutta
- Huomio siirtyy epäolennaisista asioista niihin asioihin, jotka ovat hyvin.
10. Optimistisuus
- Onnelliset osaavat keskittyä siihen, mikä on hyvin. Mieti kolme asiaa, jotka sujuivat tänään hyvin. Optimismi vähentää huolia ja murheita.
11. Anteeksianto
- Monella voi olla menneisyyteen liittyviä katkeruuksia. Kun laskee vaatimustasoaan muiden suhteen, odotukset laskevat ja on parempi olla.
12. Omien tavoitteiden täsmentäminen
- Kun kirjoittaa tulevaisuuskirjettä, mitä vaikka vuoden päästä tapahtuu, on suurempi todennäköisyys, että se myös toteutuu.
13. Hehkuta
- Savour, eli hehkuta. Joillekin se on valokuvaus, toisille jotain muuta. Mutta on merkitystä, jos siihen on optimistinen asenne, mikä voi lisätä elinvuosia kymmenellä.

Asiantuntijana lääkäri Antti S. Mattila.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, noista saa varmasti eväitä onnellisempaan eloon!! Ja monen noista kohdista koen omassa elämässä juurikin noin toimivan :) Jospa tässä kuitenkin , kaikesta huolimatta porskutellaan ihan oikeaan suuntaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on erinomainen tapa katsoa ollaanko menossa oikeaan suuntaan, kun tunnustelee omaa fiilistään päivittäin. Kun löytää niitä pieniä onnen hetkiä päivittäin, silloin tietää että on tekemässä juuri niitä oikeita asioita.

      Aika usein me ihmiset uppoudumme kiireeseen ja stressiin emmekä näe hyviä ja iloisia asioita. Tuolloin kierteen katkaiseminen on vaikeaa. Vaikeaa muttei mahdotonta. Tarvitaan vain jämäkkä katse peiliin ja sanat: "Tästä eteenpäin haluan olla onnellinen ja elämäni olevan rauhallista!" Kun tuota toistelee joka aamu ja ilta itselleen, pikkuhiljaa se negatiivisuuden kierre saadaan katkaistuksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top