Miksi minä unelmoin?

Koska haluan kokea elämää mahdollisimman monipuolisesti. Haluan nähdä, kokea, yllättyä, maistaa, haistaa ja tuntea.

Haluan muistoja. Haluan elämyksiä. Haluan omaa ja yhteistä aikaa lasteni kanssa.

Ilman unelmointia koen, että päivät vierivät hurjaa vauhtia ja yhtäkkiä huomaan jälleen yhden vuoden menneen ohi.

Kun olin töissä, monet työkaverini ihmettelivät ja kehuivat rohkeuttani lähteä yksin viikonlopuksi pois kotoa. Kerran kuussa matkustin jonnekin päin Suomea, yövyin hotellissa, kävin kävelemässä ja elokuvissa ja teatterissa ja tein niitä asioita, joihin en saanut lapsiani houkuteltua mukaan.

Monet työkaverini sanoivat, etteivät he uskaltaisi lähteä yksin mihinkään. Että he mieluummin matkustavat puolison tai ystävän kanssa.

Onhan se ymmärrettävää ja seurallista mutta entäs jos puoliso menehtyy tai ystävä muuttaa toiselle puolelle maapalloa? Jääkö tällainen ihminen silloin kotiin, koska uskallusta lähteä yksin ei ole?

Elämämme on arvaamatonta. Yhtenä päivänä meillä on kaikki hyvin ja seuraavana päivänä voimme olla surun murtamia. Ympärillämme olevat ihmiset ovat elämässämme vain lainassa, joudumme jonain päivänä luopumaan heistä lopullisesti.

Siksi on tärkeää elää omaa elämää ja hankkia omia muistoja, sillä koskaan et voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan.

Uskaltaisko maistaa... vai haistaisko vain...?

Mä oon tiikeli - kukkaviidakossa!

2 kommenttia:

  1. Todella hyvin kirjoitettu. Tätä tulee varmaan sulateltua pitkään, en ole tainnut koskaan kuulla tai lukea ihan vastaavaa ajatusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla-Maria kommentistasi.
      On niin helppoa laittaa se oma elämä "taka-alalle" kun elämässä on paljon asioita: lapset, työ, parisuhde ja/tai iäkkäät vanhemmat. Minulle sanottiin kerran, että "Rakkaus päättyy aina kyyneliin" ja sehän on aivan totta. Katsoi asiaa millä tavalla tahansa, ne rakkaat ihmiset lähtevät elämästä jonain päivänä pois.

      Vaikka läheisistä huolehtiminen on tärkeää, on vieläkin tärkeämpää huolehtia itsestään. Monesti tämä ajatellaan terveellisinä elämäntapoina mutta unohdetaan henkinen hyvinvointi. Liikunnasta voi tulla suorittamista kuten töistäkin ja silloin liikunta ei enää tuo sitä hyvää oloa, jota siitä lähdettiin hakemaan.

      Uskon vahvasti siihen, että säännöllinen irtiotto arjesta, on jokaisen oikeus. En kannusta juomaan viinaa irtioton yhteydessä vaan tekemään niitä asioita, joissa "sielu lepää". =)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top