Jouluvalmisteluja osa 3.

Mitä hyötyä on joulusiivouksesta?

Löydät vihdoinkin kadottamasi tavarat!

Tai ainakin viime jouluna ostamani joulukortit jotka jäivät kirjoittamatta ja postittamatta...

Yritän parhaani mukaan välttää joulustressiä ja toistaiseksi olen siinä hienosti onnistunut. Vaikka muutama ikävä yllätys on (tätäkin) joulua värittänyt. Noh, sitähän se elämä on ylä- ja alamäkiä.

* * * * * * * * * 

Löysin Facebookista Wiener Nougatin ohjeen (jonka myös kadotin) mutta onneksi sain toista kautta ohjeen:

4 kpl Maraboun Double Nougat patukkaa
100g maitosuklaata
2 rkl voita
100g (1 pussi) mantelilastuja

Sulata maitosuklaa ja nougat. Maitosuklaa sulaa hitaammin kuin nougat, joten aloita maitosuklaan sulatuksessa. Toiset tekevät sen mikrossa ja sekoittavat välillä, minä tein sen vesihauteessa perinteiseen tapaan. Älä keitä vettä kovinkaan kovalla lämmöllä, jotta suklaa sulaa tasaisesti.

Lisää vähitellen nougat ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita.

Paahda mantelilastuja hetki (tee tämä samalla kun sulatat maitosuklaata). Sekoita ainekset keskenään ja siirrä joko 20x20 cm leivinpaperilla vuorattuun kulhoon tai pieniin makeisvuokiin.

Laita suklaa kylmenemään.

Kotitekoiset Wiener Nougat... Omnomnomnom...
Ensimmäinen kerta tein tätä (tänään) ja onnistuin tekemään pari virhettä... Ensinnäkin sulatin suklaan liian kovalla lämmöllä ja toiseksi lisäsin voin aivan liian aikaisin. Aineksesta tuli hieman rakeahkoa mutta maku on silti hyvä. Lahjaksi en tätä kylläkään tällä kertaa antaisi...

Sitten olikin vuorossa muiden lahjojen teko. 4 kpl Cookie purkkeja, muutama karkkipussukka ja Neuhausin suklaakonvehteja. Herkkujoulu!

Lahjapaketit valmiina...

 Eilen illalla käytiin pojan kanssa kävelylenkillä paikallisella pururadalla. Lunta satoi kivasti ja tuli vastaan muutama hiihtäjäkin =) Lunta on tullut pariin päivään noin 15 cm mikä on kyllä ihan sopiva määrä. Kun pakkanen vielä pysyisi -10 asteen tietämillä niin talvi on silloin parhaimmillaan =)

Tunnelmavalaistus lammen toisella puolella...
Opettajat saivat tänä jouluna pienet muistamiset. Vaikka viime jouluna lehdissä oli juttua, että opettajat eivät toivo karkkeja ja kynttilöitä, tein silti heille pienet karkki-tuikku-pussukat. Kun lapset tulivat todistusten kanssa kotiin, he kertoivat, että kukaan muu luokkakavereista ei antanut opettajille lahjoja...

Tänä vuonna meillä ei ollut joulujuhlaa vaan lapsiet viettivät torstaina pikkujouluja vanhassa koulussa ja perjantaina joulukirkon jälkeen saivat välitodistukset. Meillä vähän jännitettiin, millaisia numeroita todistuksessa on mutta ylpeä voin lapsistani olla, vaikka syksy olikin haasteellinen molempien lasten kohdalla. Pojallani numerohaarukka oli 6 - 8 välillä ja tyttärelläni 7 - 9 välillä. Tästä on hyvä hieman parantaa kevättä kohti.

Juu, joulujuhlaa ei pidetty, koska nykyisen vanhan koulun viereen rakennettiin uusi koulu. Oppilaat ja opettajat tekivät muuttoa uuteen kouluun koko joulukuun, joten eipä siinä joulujuhlaa enää ehditty suunnitella ja harjoitella. Loppiaisen jälkeen oppilaat pääsevät sitten uuteen kouluun opiskelemaan! Ja mikä parasta, homeettomaan kouluun...

Pienet muistamiset opettajille...
Tänään on lupa rentoutua ja hemmotella itseään ja lapsia lämpimällä kupilla piparminttukaakaota...
Nami Nami...
Eipä tässä tämän enempää... Haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein lämmintä ja rauhallista joulua. Kiitos teille tästä vuodesta ja kiitos jo etukäteen tulevasta vuodesta 2015.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top